8 juni 2019
16:00

Bergnäsets AIK

Referat: Ohtana/Aapua FF - Bergnäsets AIK

På ett soligt och varmt Byavallen delar Ohtana/Aapua och Bergnäset på poängen när man spelar oavgjort 1-1 (0-1)
BAIK inleder i en rätt kraftig medvind men OAFF håller ändå upp spelet väl. Första läget kommer i den 10:e minuten när BAIK tar sig fram i straffområdet men en snabbt utrusande Felle kastar sig och räddar skottet. Efter den chansen händer inte mycket i chansväg och spelet ute på plan är jämnt. Det dröjer till den 35:e minuten innan OA skapar sitt första läge då Johannes Pekkari drar på ett giftigt skott som tvingar Erik Torstensson i BAIK-målet till en utmärkt räddning. Några minuter senare kommer Danne Mäki med ett skott från ca 20 meter som Torstensson klarar till hörna. På stopptid kommer BAIK fram på högerkanten och på inlägget är Josef Axelsson framme och nickar in bollen tätt intill Felles vänstra stolpe till paussiffrorna 0-1.

Andra halvlek är det OAFF som har vinden i ryggen och man försöker inledningsvis trycka på framåt men i den 52:a minuten vinner BAIK bollen på mittplan och en BAIK:are blir sopren från mittplan, fri med Felle försöker han runda honom men en följsam Felle kastar sig och nyper bollen. OAFF blir lite ensidiga i sitt spel där man försöker nå Adam med höjdbollar inne i straffområdet men BAIK-försvaret tar hand om dom flesta andra-bollarna trots att Adam vinner många dueller. BAIK spelar nu mer på att försvara ledningen och kommer bara sporadiskt med riktiga anfall. I den 80:e minuten får OA en högerhörna som slås av John Kalla där bollen går över flera spelare till en fri Johan Svanlöv som får på ett hårt markskott som går in i Torstenssons högra hörn till 1-1. Sista chansen har BAIK när Josef Axelsson får skottläge inne i straffområdet där Felle gör en kanonräddning när han med en fotparad får bollen utanför stolpen. Det blir matchens sista chans och slutresultatet blir 1-1.

Sett över 90 minuter är oavgjort ganska rättvist även om OAFF nog är mer nöjd över poängen än BAIK är. I OAFF gjorde Felix Pekkari några matchavgörande räddningar och vi får tacka Felle för att det blev poäng idag. I backlinjen var det klart bättre än förra helgen och där plussar vi för Petteri Pellikka. På mittfältet som slet ont i värmen går plussen till Daniel Mäki och John Kalla. Offensivt går plusset till Adam Zingmark. I Bergnäset var Erik Torstensson duktig i målet. I backlinjen går plussen till försvararen Karl Öhman, mittfältaren Jonas Malander och anfallaren Josef Axelsson. Utmärkt domarinsats av Simon Granström.
Hörnor: 5-5, Gula kort: 1-1
Laget: Felle - Liam, Pellikka, Palo, Kotten (ut 77) - John, Svanlöv, Mäki, Petri (ut 68) - Borri (ut 53), Adam
Ers: Joel O (in 53), Jocke J (in 68), Elias Y (in 77), Elias P, Johannes P, Johan P, Mattias S